Juuriharjaa kasvojen pesuun!
3.11.2017 22:21 Uutiset / KiPS Edustus

KiPS - SoPa, la 4.11. klo 17.00!

”Riemua ei suo rattoisa seura, ei viini eikä viiden ottelun tappioputki”, runoili aikoinaan Eikka, tuo Paltamon lahja lukutoukista melankolisimmille, joita rakas satavuotinen suomenmaamme poikii, kuin tiesuola ruostevaurioita uuden karhean rokkicorollan helmapelteihin. Ahmalauman viides perättäinen tappio on saanut urheilu- ja kulttuuriministeriön pohtimaan, onko Kittilässä syytä ottaa käyttöön niin sanottu lex Lappi liiga, jossa valtiovalta ottaa hoitaakseen heikosti menestyneen alasarjajoukkueen talkoo-, pelikirja- ja juomahuoltotoimet. Mutta aika näyttää.

Peliä paikanpäältä näkemättä, Kittilän Palloseuran epävirallinen disinformaatioryhmittymä väittää viime lauantaisen ottelun Rollon Poikia vastaan ratkenneen kotijoukkueen pelaajien jatkuvaan myöhästelyyn, sakkokassassa ammottavaan tyhjyyteen sekä tietenkin vierasjoukkuetta määrällisesti heikompaan tehokkuuteen maalien tekemisessä. Viimeisimmän suhteen seurajohto on jo kuitenkin ruvennut toimiin ja pyrkii parhaillaan rakentamaan neuvotteluyhteyttä sarjan tämän hetken ehdottomasti kuumimpaan (ikuiseen) kiekkolupaukseen, Pellon punatähtien kömpelöliikkeiseen maaliruiskuun eli Juha ”katomunviiksiä” Vestolaan.

Huomenna ahmaluolaan odotellaan vieraita idästä, kun Pyssykylän Jytke eli M.Poikela Experiments yrittää jatkaa hyvää virettään kotijoukkueen kustannuksella. Viime kaudella kiekko-oppejansa Kittilässä kartuttanut Kiupa kaatoi edellisessä ottelussaan Ykin kotonaan. Suorituksen arvoa nostaa juuri korvanappiin saatu tieto, jonka mukaan tämä oli tavoistaan poiketen nähty kärkkymässä vastustajan siniviivan sijaan sodankyläläisten pelaajapenkin takana. Mutta pelimiehet pystyy, tietäjät tietää. Tästäkään huolimatta, Kittilässä ei suostuta myöntämään vieraille ennakkosuosikin paineita huomiseen koitokseen. Tai kuten kotijoukkueen kokeneempaan kalustoon kuuluva, 18-vuotias Hannu asian tämän illan viimeistelytreeneissä ilmaisi: ”Ei ole ennenkään nöyristelty, koska mie olen paras kaikista. Ikinä.”.

Lyhyestä virsi kaunis, sanoisi taas kotijoukkueen telaketjuosaston puolitoistametrinen sentterijyrä Aaro Koivuniemi, mikäli joskus olisi paikalla mitään sanomassa. Siltikin, huomenna Agnico Eagle -hallilla on jälleen tosi kyseessä, kun lättä tippuu ensimmäisen kerran jäähän tasan kello 17.00! Tulethan sieki!

Somessa kuultua: ”Kuulin jostain, en muista mistä, mutta että olis ihan tieteellisesti tutkittu juttu, että alasarjakiekkoilu on parasta paikan päällä. En muuten ite uskois, mutta kerta jos ihan tutkittu juttu niin pakko olla. Oli siitä ollu vissiin jossain lehessäkin. Ja kyllähän sen terveellä järjelläki ymmärtää ko vähän miettii. Vai olekko koskaan nähny kylmien häkähallien lauteilla yhtään eliitin edustajaa tai Helsingin herraa?! Ei ne rahvaan sekaan tule. Ja se jos mikä vahvistaa kansan ja minunki näkemyksen siitä, mikä on oikein ja mikä täyttä mielenköyhyyttä. Jälkimmäiseen laskisin ehottomasti citykanit ja vegekalapuikot...”


   
Lisää uutisia
Jääkiekko
«  Tammikuu   »
Kategoriat